Over mij..

Hartelijk welkom bij OntMoet Psychologie & Mindfulness! Fijn dat je er bent!
Mijn naam is Astrid Lenting-Schouten (1968). Ik werk als psycholoog, EFT-relatietherapeut en mindfulnesstrainer (gecertificeerd lid,cat. 1 VMBN).

Ieder van ons heeft momenten waarop het niet zo lekker loopt. Dat kan komen door spanning in je werk, door wat je hebt meegemaakt, door oude pijnen of door het verlies van gezondheid of een dierbare. Misschien staat jullie relatie onder druk of merk je dat het allang niet meer over 'ons' gaat?
Of is er een verlangen naar een fijne relatie maar voel je je geremd in je persoonlijke ontwikkeling of keuzes door je partner en denk je aan scheiden?  

Ik zie de innerlijke strijd bij mensen en ga graag met je in gesprek om je meer houvast te geven.
Als psycholoog kan ik je in een individueel traject begeleiden bij o.a. angst,rouw, burnoutklachten, somberheid, verbeteren van je zelfbeeld of psychosociale problemen.
In relatietherapie ga we samen op zoek naar de emotionele behoeften en gevoelens van verbondenheid waardoor er weer veiligheid en vertrouwen kan groeien in jezelf en in jullie relatie. Wacht niet tot jullie vastlopen!
Relatietherapie kan ook preventief werken. Jullie leren het gereedschap voor een goede relatie kennen en toepassen.
Je wordt vaardig gemaakt om je relatie (opnieuw) vorm te geven, te onderhouden en tot bloei te laten komen.
Ook als de schade te groot is en jullie besluiten tot een echtscheiding kan relatietherapie helpen om op een waardige manier uit elkaar te gaan; respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, naar eventuele kinderen maar ook naar jezelf. Echtscheiding geneert rouw. Ik begeleid jullie om betekenis te geven aan het verlies en onderliggende conflicten zodat een echtscheiding niet uitmondt in een vechtscheiding.

Mindfulness is betekent voor mij overschakelen uit mijn drukke 'doe-modus' naar de stille 'zijn-modus'. Ook ik herken in mijn leven dat ik vaak prioriteit geef aan mijn to-do lijstjes. Mindfulness geeft de mogelijkheid om altijd opnieuw te beginnen, om je open te stellen en de aandacht weer terug te brengen naar het huidige moment. Bij mindfulness gaat het niet om drastische veranderingen, het gaat Om Niet Te MOETen, het gaat om te ervaren, te beleven en te mogen zijn zoals je bent ondanks pijn, moeite en verdriet.
Ik heb geen achtergrond in boeddhistische meditatieleer maar hou van een nuchtere aanpak.
Zowel in de therapeutische gesprekken als bij het geven van de mindfulnesstraining laat ik me inspireren en baseer ik me op wetenschappelijke onderzoeken.

Bij mij ben je aan het goede adres! Ik combineer mijn kennis van verschillende behandelmethodes en inzichten om zo goed mogelijk bij jouw of jullie hulpvraag aan te sluiten.
Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en dit doe ik door het volgen van supervisies, intervisies, opleidingen, workshops, seminars, masterclasses etc.

Schroom niet om contact op te nemen, wacht niet te lang, je bent van harte welkom.